Изолация RosEcoMat за сауна и баня

Екологично чиста изолация Rosekomat Zharyn произведен от морски растения и технически коноп. Комбинирайки полезните свойства на конопените и зостеровите влакна, изолацията в крайна сметка дава на крайния потребител малка запалимост, липса на гъбички и гризачи. Изолацията не е токсична, така че не се изискват специални предпазни средства за монтаж. Естествените рогозки са трайни и ще запазят първоначалните си свойства за дълъг експлоатационен период.

>> Виж цената на RosEcoMat Zharyn  

>> Виж технически решения тук  • Информация за продукта

Предимства:

  • Отлична топлоизолация;
  • Грижа;
  • Висока топлинна инерция;
  • Липса на вредни вещества;
  • Лесен монтаж, който не включва използването на лични предпазни средства;
  • не е запалим.

Не е позволено да се поставят топлоизолационни плочи в близост до открит пламък, нагревателна повърхност (горивен котел, комин).

Параметър

Мерна единица

Характеристика

Дължина

мм

1000

Широчина

мм

600

Дебелина

мм

50

Панели в опаковка

бр

10/5

Обем на опаковка

м3

0,3

Плош на опаковка

м2

6/3

Обемна плътност

кг/м3

32

Топлопроводимост

Вт/мК

0.038

Топлинен капацитет

Дж/кг К

1855

Коефициент на звукопоглъщене

 

НСВ-211

 

 
 

Зостер влакното е направено от морски растения. Тези растения образуват 3 рода и 23 вида, имат няколко имена: морска зостера, морска трева, камка, морска трева.

Зостера е дългогодишен тревичка цветков растение с дръжка до 1 метър и расте по крайбрежието на черно море, най-често се среща в района на Водата и в акваторията на Таман залив, както и в Бяло, Каспийско и Японско море.

Тези растения се състоят от 40-45% от протеини, 10% от липиди и 30-35% от въглехидрати. Също така, съставът включва следните микроелементи: йод, желязо, цинк, мед, кобалт.

Положителните качества на морската трева ще бъдат полезни в такива области на човешката дейност като: готвене, медицина, строителство, селско стопанство и мебелно производство.

В строителството изсушената камка се използва поради своята незапалимост, термоизолационни свойства и също така не допринася за гниене, размножаване на гъбички. Също така vzmornik се използва в производството на възглавници и матраци: слабо излъчваната миризма на йод допринася за силен сън.

В селското стопанство kamku се използва като ценна суровина в производството на фуражни добавки в храненето на птици и животни: всичко това благодарение на високата концентрация на микро - и макронутриети. Селските райони в близост до морето се оплождат с компост или пепел от камка.

Някои местни готвачи използват Zostera като подправка за зеленчуци, риба и месо.

В козметологията от тези водорасли се отделя пектин, който се използва допълнително в производството на овлажняващи и анти-стареене кремове, подхранващи маски за лице и коса.

Действието на пектина е да разтваря и транспортира съставки, масла и витамини във вътрешните слоеве на епидермиса, което от своя страна допринася за регенерацията на кожата и отстраняването на токсините и токсините.

В медицината продуктите от vzmornik се използват както за външна употреба(част от сместа "морска кал"), така и за вътрешна (лекарството "Изостерит").

 

Конопено влакно се извършва от технически сортове канабис, и притежава редица предимства, поради което се използва в производството на разнообразна гама от продукти: хартия, текстил, строителни блокове, биоразлагаемый пластмаса, козметика, боя, изолация и. т.н.

Структурата на чист коноп е подобна на лен, често се смесва с други влакна (памук, коприна, полиестер), за да се получат допълнителни положителни качества.

Техническият коноп има в състава си минимално количество психоактивно вещество и се използва в местната индустрия повече от 10 години. Като изолатор конопените влакна са се доказали поради факта, че не са храна за гризачи, допринасят за регулирането на влажността и са естествен антисептик.

Наименование на материала

Стандартна
Цена


400 м2

От
1000 м2

RosEcoMat за сауна и баня

26.22 лв. 

24.91 лв.

23.6 лв.

Всички цени са посочени на м2, с дебелина 50 мм, в лева с ДДС