Конопена изолация RosEcoMat Кенаф Антифайр

Конопът е естествен антисептик. Той намери широко приложение в бита, медицина и строителството. Използването на растение в производството на строителен материал се е доказало с такива качества, като:

  • Високи топлоизолационни свойства;
  • Екологичност;
  • Липса на вредни за човека вещества;
  • Ефективна звукоизолация.

>> Виж цената топлоизолация от коноп RosEcoMat  

>> Виж технически решения тук


  • Информация за продукта

РосЕкоМат Кенаф Антифайр е направен от коноп, обработен с антипирен*: има висока топлинна инерция и повишена устойчивост на огън. През зимата изолацията позволява да задържате по-дълго топлината, а през лятото прохладата. Суровината се отглежда без използването на пестициди, което влияе върху липсата на процес на гниене и въздействието на мухъл, като по този начин защитава стоителната конструкция. Здравина, плътността на изолацията са гарант за нейната издръжливост. Лесен монтаж се извършва без лични предпазни средства. Еластичността на материала предотвратява студените мостове, и позволява създаване на дишащи конструкции със здравословен микроклимат.

*Антифайр е огнеупорен. Изолацията под формата на плоча издържа на въздействието на огън със средна интензивност, не разпространява пламък (група на горимост Г1 – Г2). Защитата от огън се постига чрез добавяне на морска сол, която не е само антисептик, но и антипирен.

Конопените плочи, обаче, не се явяват и не могат да се явяват като абсолютно незапалим материал (клас НГ), тъй като това е растението коноп. При интензивен масов пожар, когато всичко наоколо гори, всяка изолация ще изгори. Важно е човек да има време да напусне помещение и да не се задуши от вредните испарения. Антипирен, който влиза в състава на РосЕкоМат Покрив Антифайер, се справя със задачата. Запалимостта може да бъде намалена чрез някакво друго допълнително импрегниране, но ние не правим това, за да не намалим екологичността на материала.

Обработката на плочите с антипирени е повърхностна, и за да се запази самозагасващият ефект, категорично не се допуска разрязване или нарушаване на целостта на плочата по друг начин. Ако това се случи, тогава е необходимо самостоятелно да покриете линията на разреза или разкъсване с противопожарна биозащита, например, Сенеж. Ако линията на разреза не бъде обработена, тогава на място, когато се появи открит пламък, е възможно да се запали цялата маса на плочата, включително и други цели повърхности отвътре.

Не е позволено да се поставят топлоизолационни плочи в близост до открит пламък, нагревателна повърхност (горивен котел, комин).

Параметър

Мерна единица

Характеристика

Дължина

мм

1000

Широчина

мм

600

Дебелина

мм

50

Панели в опаковка

бр

10

Обем на опаковка

м3

0,3

Плош на опаковка

м2

6

Обемна плътност

кг/м3

32

Топлопроводимост

Вт/мК

0.036

Топлинен капацитет

Дж/кг К

1850

Коефициент на звукопоглъщене

 

НСВ-211

Клас за пожарна безопасност

 

Г1-Г2

 

Наименование на материала

Стандартна
Цена


400 м2

От
1000 м2

RosEcoMat Кенаф Антифайр

26,92 лв. 

25,57 лв.

24,23 лв.

Всички цени са посочени на м2, с дебелина 50 мм, в лева с ДДС