Топлоизолация от лен RosEcoMat Покрив Антифайр

Ленена вата РосЕкоМат Покрив Антифайр е материал с повишена устойчивост на горене, импрегниран с антипирени*, състоящ от ленени (85 %) и полиефирни влакна (15 %).

>> Виж цената топлоизолация от коноп RosEcoMat  

>> Виж технически решения тук


  • Информация за продукта

Плочите имат добра паропропускливост, което създава основата за добър микроклимат в помещението: излишната влага се отстранява, а топлината през зимата и прохладата през лятото се запазват. Използването на лен позволява избягването на появата на мухъл и други гъбички. Покривните плочи РосЕкоМат Покрив са лесни за монтаж, не изискват използването на специално оборудване. Използването на такава топлоизотози продукт гарантира качествена топлоизолация на таванския покрив с дълъг експлоатационен живот.

Ленената изолация за жилищен покрив е абсолютно правилният избор, който ще бъде одобрен от приятели и познати. Лененият покрив ще ви позволи да имате модерна къща, в която винаги ще има комфорт и уют.

*Антифайр е огнеупорен. Топлоизолацията под формата на плоча издържа на въздействието на огън със средна интензивност, не разпространява пламък (група на горимост Г1 – Г2). Защитата от огън се постига чрез добавяне на морска сол, която не е само антисептик, но и антипирен.

Поради природният си произход, ленените плочи не се явяват и не могат да се явяват като абсолютно незапалим материал (клас НГ). При интензивен масов пожар, когато всичко наоколо гори, всяка изолация ще изгори. За да може човек да има време да напусне помещение и да не се задуши от вредните испарения, е разработена линия на топлоизолацията Антифайр: антипирен, който е част от РосЕкоМат Покрив Антифайер, се справя с поставената задача. Запалимостта може да бъде намалена чрез някакво друго допълнително импрегниране, но ние не правим това, за да не намалим екологичността на материала.

Обработката на плочите с антипирени е повърхностна, и за да се запази самозагасващият ефект, категорично не се допуска разрязване или нарушаване на целостта на плочата по друг начин. Ако това се случи, в този случай е необходимо самостоятелно да покриете линията на разреза или разкъсване с противопожарна биозащита, например, Сенеж. Ако линията на разреза не бъде обработена, тогава на това място, когато се появи открит пламък, е възможно да се запали цялата маса на плочата, включително и други цели повърхности отвътре.

*Не е позволено да се поставят топлоизолационни плочи в близост до открит пламък, нагревателна повърхност (горивен котел, комин).

Технически характеристики

Параметър

Мерна единица

Характеристика

Дължина

мм

1000

Широчина

мм

600

Дебелина

мм

50

Панели в опаковка

бр

10

Обем на опаковка

м3

0,3

Площ на опаковка

м2

6

Обемна плътност

кг/м3

32

Топлопроводимост

Вт/мК

0.036

Топлинен капацитет

Дж/кг К

1600-1650

Коефициент на звукопоглъщане

 

НСВ-211

Коефициент на пропускливост на парите

мг/(МчПа)

0,37-0,41

Устойчивост на натиск

КПа

4-5

 

 

Наименование на материала

Стандартна
Цена


400 м2

От
1000 м2

RosEcoMat Покрив Антифайр

24,7 лв. 

23,47 лв.

22,22 лв.

Всички цени са посочени на м2, с дебелина 50 мм, в лева с ДДС